Infografic: Trenurile CFR şi private care pleacă spre Constanţa din Bucureşti şi retur: orar, preţuri şi durata călătoriei

Autori: Alexandru Matei , Cătălina Butan 05.08.2014

Din Gara de Nord pleacă spre Constanţa 14 trenuri zilnic, majoritatea ale CFR Călători, iar preţurile sunt cuprinse între 34,5 lei şi 62 de lei pentru un bilet la clasa a doua cu loc rezervat, conform datelor de pe site-urile companiilor.

La finalul săptămânii trecute a intrat pe această rută şi compania Softrans, un alt operator privat care operează pe Bucureşti-Constanţa fiind Regiotrans. Pentru o durată a călătoriei asemănătoare, variind între 2 ore şi două ore şi jumătate, cele două companii private au tarife mai bune decât CFR Călători, de 40 de lei în cazul Softrans şi 45 de lei în cazul Regiotrans, comparativ cu 62 de lei la CFR Călători. Aceasta din urmă oferă cele mai mici tarife, de 34,5 lei, dar pentru trenurile de tip Regio, în cazul cărora durata călătoriei este de minim 3 ore şi jumătate.

Primul tren electric construit în România, Hyperion, va circula până în data de 13 septembrie pe ruta către mare şi oferă călătorilor internet gratuit. CFR Călători a introdus în luna iulie patru trenuri InterRegio ce circulă între Bucureşti şi Constanţa cu o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră şi fără opriri intermediare.

Ziarul Financiar a alcătuit acest infografic luând în considerare o călătorie efectuată în data de 5 august 2014, la clasa a doua cu bilet cu loc rezervat. S-au luat în considerare doar rutele ce au punct de plecare sau sosire Gara de Nord din Bucureşti.