Cine este americanul de 20 de ani considerat cel mai bun critic IT din lume

Autor: Luciana Georgescu 06.08.2014

Marques Brownlee, un american de 20 de ani, este considerat cel mai bun critic din domeniul IT din lume, după ce canalul lui de YouTube, MKBHD, a înregistrat 1,5 milioane de abonaţi şi 130 milioane de vizualizări, scrie Business Insider.

Videoclipuri lui Brownlee au început să atragă atenţia publicului după ce Vic Gundotra, fost vicepreşedinte Google a postat pe contul lui de Google că “Marques Brownlee este în prezent cel mai bun critic din domeniul IT din lume. Ar trebui să îi urmăriţi clipurile”, potrivit datelor publicate de serviciul Google Trends. Întrebat de clipul său preferat, Gundotra a răspuns că sunt multe clipuri care ies în evidenţă, însă videoul creat pentru concursul organizat de Wrapsol în care a zgâriat un telefon LG cu vârful unui cuţit pentru a testa nişte caracteristici prezentate de compania producătoare este unul dintre favoritele lui. Clipul menţionat de Gundrota i-a asigurat tânărului locul întâi şi un premiu în valoare de 1.000 de dolari.

Brownlee a început să realizeze clipuri în urmă cu cinci ani, însă a făcut eforturi pentru a progresa în mod constant, în încercarea de a crea materiale mai clare şi mai uşor de înţeles pentru abonaţii săi.

“Am preferat să nu spun nimănui despre pasiunea mea, însă după un timp am început să filmez un număr din ce în ce mai mare de clipuri şi a devenit evident”, a declarat Brownlee pentru Business Insider.

Pasiunea lui Brownlee este moştenire de familie - tatăl său lucrează în domeniul IT, pe partea de programare şi sisteme informatice, însă tânărul s-a simţit mai atras de produsele elctronice destinate clienţilor finali.

“Primele clipuri nu aveau nici spectatori, nici comentarii”, a spus Brownlee. Cu timpul, tânărul a început să atragă o audienţă mică prin postarea de comentarii cu răspunsuri la întrebările spectatorilor.

Timpul de pregătire al unui material ajunge chiar şi la o săptămână, din moment ce este nevoie de o analiză atentă a produsului şi stabilirea celor mai importante puncte care trebuie atinse în discurs.

O altă provocare pentru Brownlee a fost adaptarea la schimbările rapide din piaţă. “La început, pentru a filma un clip, apăsam pur şi simplu pe buton şi mă înregistram, însă în prezent progresul tehnologiei impune crearea unor materiale mult mai elaborate”, a spus Brownlee.
Brownlee foloseşte în prezent un microfon Sennheiser şi un aparat Canon pentru a filma clipurile care apoi sunt editate folosind programe Adobe, însă echipamentele pot fi schimbate o dată la câteva luni, pentru a asigura o calitatea ridicată.

Succesul afacerii îi aduce tânărului venituri care depăşesc costurile de producţie, deşi Brownlee a declarat că uneori îi este greu să menţină un echilibrul între această pasiune şi studii.