A renunţat la o bursă în străinătate şi la o carieră în multinaţionale şi face 40.000 de euro educând firmele din România

Autor: Razvan Muresan 09.08.2014

Pasiunea pentru învăţare a unui unui olimpic naţional la economie l-a determinat să vrea să îi înveţe şi pe alţii. A renunţat la o bursă în străinătate şi la o carieră în multinaţionale, şi-a făcut propria firmă cu care dezvoltă software educaţional şi conţinut e-learning şi ţinteşte venituri de 500.000 de euro după şapte ani de activitate.

„Esenţa lucrurilor la mine a fost mereu legată de o alegere: rămân cu bursa sau îmi fac o afacere, vând afacerea sau o păstrez, mă angajez sau încep un alt business“, îşi descrie Cosmin Mălureanu parcursul antreprenorial. În prezent, conduce firma Ascendia Design, axată pe dezvoltarea de software educaţional, care a ajuns anul trecut la 25 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 350.000 de euro, cu un profit net de circa 40.000 de euro.

Fiu de profesor de economie, tânărul a fost pasionat dintotdeauna de această disciplină: a participat la olimpiade naţionale, dar şi la numeroase jocuri economice în cadrul Junior Achievement Young Enterprise Europe, odată cu intrarea programului în România. După absolvirea liceului, a fost acceptat la secţia de Cibernetică a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, iar primul job l-a obţinut chiar în anul I, ca asistent în cadrul echipei care se ocupa de calculatoarele din dotare.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro.