OMV introduce plinul în rate de când în România motorina costă mai mult decât în Germania

Autor: Roxana Petrescu 11.08.2014

Benzinăriile OMV, controlate în România de Petrom, cea mai mare companie locală, şi-au anunţat clienţii, printr-un newsletter dat azi, că până pe 20 septembrie cumpărăturile din staţiile de distribuţie sub acest brand pot fi plătite şi în rate prin intermediul unui parteneriat cu Credit Europe Bank, prin CardAvantaj. Plata se poate realiza în două rate fără dobândă, se mai arată în newsletter.

Această măsură vine în contextul în care vara este cel mai bun anotimp pentru vânzările de carburanţi datorită perioadei de concedii, dar mai ales pe fondul scumpirii accentuate a carburanţilor de la 1 aprilie din cauza introducerii taxei de 7 cenţi pe litru.

În acest moment, potrivit datelor publicate de Oil Bulletin, România are al nouălea cel mai scump litru de motorină din Uniunea Europeană, (1,412 euro pe litru) piaţa locală depăşind ţări cu puteri de cumpărare net superioare cum ar fi Germania, Belgia, Austria, Franţa sau Luxemburg. În cazul benzinei, datele din ultimul raport Oil Bulletin, din data de 04.08.2014, arată că un litru cumpărat din România (1,402 euro pe litru) este mai scump decât unul din Austria sau Polonia.

De altfel, imediat după ce măsura introducerii taxei de 7 cenţi pe litru, marii transportatori au anunţat că vor evita să-şi mai facă plinul în România.