Bunge schimbă al treilea director general în ultimii trei ani

Autor: Gabriel Razi 12.08.2014
Traderul american Bunge, unul dintre cei mai mari patru jucători din lume pe această piaţă, l-a adus la con­du­cerea operaţiunilor locale pe Stephen Karl, care a condus fer­ma Almos de 5.000 de hectare din judeţul Neamţ şi în trecut operaţiunile germanilor de la BASF în România şi Bulgaria.
 
Karl va prelua conducerea consorţiului Bunge-Prio începând cu luna septembrie, atunci când îl va înlocui pe britanicul Giovanni Quaglia, care a ocupat fotoliul de general manager în România timp de un an şi patru luni.
 
Bunge s-a făcut remarcat în România ca o companie care schimbă manageri pe bandă rulantă având în vedere că în ultimii trei ani compania a operat tot atâtea schimbări la nivel de director general. În acest interval compania a mai fost con­dusă de Cristian Ungureanu, dar şi de bulgarul Tsvetan Iliev. Noul manager al Bunge-Prio România are 13 ani de experienţă în mediul de agrobusiness local. El a condus timp de patru ani operaţiunile din România şi Bulgaria ale diviziei de agricultură a germanilor de la BASF.