„Oltchim-ul bun“, scos la vânzare pentru a treia oară

Autor: Roxana Pricop 13.08.2014
Consorţiul format din Rominsolv, companie reprezentată de Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, scot din nou la vânzare activele viabile ale Oltchim pe 15 decembrie, după ce au mai încercat de două ori în acest an, însă fără succes.
 
Pe 6 iunie, când a avut loc a doua tentativă de vânzare a Oltchim, administratorii judiciari nu au reuşit să atragă vreun cumpărător. Nici în luna martie, când a avut loc prima tentativă de vânzare din acest an, nu s-au găsit cumpărători interesaţi.
 
În iunie, cinci investitori au plătit câte 20.000 de euro plus TVA pentru a cumpăra caietul de sarcini al Oltchim, însă informaţiile din caietul de sarcini şi modul cum a fost pregătită oferta nu au fost destul de atractive pentru a convinge măcar un investitor să depună ofertă angajantă pentru Oltchim.
 
Activele Oltchim SPV, vehicul care grupează activele viabile ale combinatului, au fost evaluate la 305,24 milioane de euro, acesta fiind şi preţul de pornire din cadrul licitaţiei care trebuia să aibă loc la Oltchim în luna iunie, însă aceasta nu s-a ţinut din lipsă de interes din partea potenţialilor cumpă­ră­tori.