Comelf investeşte 5 mil. euro în retehnologizarea fabricii din Bistriţa

Autor: Laurentiu Cotu 14.08.2014
Producătorul de echipamente pentru construcţii şi industria energetică Comelf Bistriţa (CMF), controlat de Constantin Savu şi Emanuel Babici, derulează un proiect european de peste 5 mil. euro pentru creşterea productivităţii fabricii.
 
„Pentru 2014 a fost aprobat un program de investiţii de peste 5 milioane de euro pentru achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unor noi echipamente. Pe lângă acest proiect, avem în plan alte investiţii de aproape 440.000 de euro, finan­ţate din surse proprii“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Dorin Stoian, director general al Comelf.
 
Proiectul european de in­ves­tiţii derulat de Comelf pre­su­pune achiziţionarea şi pu­ne­rea în funcţiune, în total, a 124 de obiective. Dintre acestea, la finalul anului 2013 erau con­trac­tate 48, iar 39 erau deja puse în funcţiune, conform com­paniei din Bistriţa.
 
Compania produce echipamente pentru industria energetică şi utilaje pentru lucrări terasiere şi componente ale acestora, peste 97% din producţia Comelf livrându-se la export. Potrivit unui clasament realizat de ZF, producătorul din Bistriţa se află pe locul 23 în topul celor mai mari exportatori cu capital privat românesc.