România a avut cel mai rapid ritm de creştere din UE la internet în ultimii şapte ani

Autor: Adelina Mihai 23.08.2014
România a avut cel mai mare ritm de creştere al folosirii internetului de către populaţie în ultimii şapte ani, ajungând la o pondere de 57% dintre locuitori care ştiu să folosească internetul, dar tot mai are de recuperat până la media UE de 77%.
 
Un segment de 57% din populaţia României cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani avea abilităţi de folosire a internetului pentru a căuta informaţii pe un motor de căutare sau pentru a discuta pe chat-uri online anul trecut, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.
 
Ponderea românilor cu competenţe de utilizare a internetului a crescut de aproape 2,5 ori faţă de situaţia înregistrată în 2006, când procentul era de 23%, ceea ce plasează România pe primul loc în rândul statelor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte ritmul de creştere a populaţiei care ştie să caute informaţii pe internet.
 
Cu toate acestea, România se află în continuare pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte gradul de dezvoltare a acestor competenţe în rândul popu­laţiei. Această situaţie este influenţată şi de faptul că aproape jumătate din populaţia ţării trăieşte în mediul rural, unde gradul de penetrare a internetului este mai scăzut ca în oraşe.