Cât plăteşte pe RCA un şofer de 28 de ani din Bucureşti, cu un autoturism cu capacitatea cilindrică de 1.500 cm3. Ofertele companiilor de asigurări

Autor: Ciprian Botea 23.08.2014

Şase dintre cele mai mari nouă firme de asigurări care vând poliţe de răspundere civilă auto (RCA) au majorat tarifele în ultima jumătate de an, preţurile afişate în prezent fiind chiar şi cu 62% mai mari faţă de cotaţiile din luna februarie, arată calculele efectuate de ZF pe baza datelor unei companii de brokeraj.

Cea mai ieftină poliţă pentru un şofer cu vârsta de 28 de ani din Bucureşti, care deţine un autoturism cu capacitatea cilindrică de 1.600 de centrimetri cubi, costă 775 de lei pentru un contract încheiat pe un an şi 428 de lei pentru un contract încheiat pe şase luni. Cotaţiile sunt afişate de Uniqa, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume.

Uniqa este una dintre cele trei companii de asigurări care au redus tarifele pentru contractele pe un an faţă de nivelul din februarie. Celelalte două companii sunt Groupama şi Omniasig, care rămân însă printre cei mai scumpi asigurători RCA, în condiţiile în care acţionarii le-au trasat clar ca obiectiv reducerea expunerii pe acest segment.