Conpet Ploieşti a adus câştiguri de peste 8%

Autor: Ioana Tudor 21.08.2014
Acţiunile operatorului sistemului de transport de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), controlat de statul român, au urcat cu 8% anul acesta. Printre evenimentele care ar putea influenţa pe termen scurt evoluţia cotaţiei acţiunii este o posibilă ieşire din acţionariatul companiei a Fondului Proprietatea, spun brokerii.
 
Afacerile Conpet, care deţine monopolul transportului de ţiţei prin conducte, au avansat în primul semestru cu 10,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 186,17 milioane lei, graţie creşterii veniturilor din transport. Compania a raportat un profit net de 30,94 mil. lei, în urcare cu 20,8% faţă de primele şase luni din 2013.
 
Deşi şi-a depăşit ţintele de afaceri şi de profit cu peste 10% în primul semestru, un dezavantaj pentru companie rămâne faptul că este încă sub controlul statului, spun brokerii. „Un minus pentru Conpet îl reprezintă faptul că este o firmă de stat. Compania are business, dar profiturile sunt oarecum la mâna politicienilor“, a spus Adrian Mănăilă, directorul firmei de brokeraj Eldainvest.