Statul cere alegerea administratorilor Electrica prin vot cumulativ. Propunerile de candidaţi, până pe 26 august

Autor: Roxana Pricop 23.08.2014
Departamentul pentru Energie, care reprezintă Ministerul Economiei, acţionar cu 48,7% din capitalul Electrica, a cerut alegerea prin vot cumulativ a noilor membri din consiliul de administraţie al grupului de distribuţie.
 
Grupul de distribuţie Electrica (EL), listat la bursă din 4 iulie în urma unei oferte publice de acţiuni de 1,9 miliarde de lei, a convocat acţionarii în adunare generală pe 22 septembrie pentru a alege un nou consiliu de administraţie.
 
Schimbarea administratorilor are loc în condiţiile în care compania s-a listat la bursă şi are o structură complet nouă a acţionariatului care nu este acum reflectată în structura de conducere. Mai exact, statul şi-a redus deţinerea de la 100% la 48,7% din capital, BERD deţine 8,65% din acţiuni, printre acţionarii cu pachete semnificative numărându-se fondurile de pensii private. Este de aşteptat ca noii acţionari să aibă câte un loc în noul CA.
 
În plus, compania s-a angajat în prospectul de listare că va implementa un plan de acţiune de guvernanţă corporativă în termen de şase luni de la admiterea la tranzacţionare a acţiunilor societăţii.