Policolor: Există o dezmorţire a proiectelor de construcţii în Bucureşti-Ilfov şi nord-vestul ţării

Autor: Andreea Neferu 22.08.2014
Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, şi-a bugetat o creştere de 5-6% a cifrei de afaceri anul acesta, după ce în 2013 a înregistrat un rulaj consolidat de 29 de milioane de euro.
 
„Există o oarecare dezmorţire a proiectelor (de construcţii – n.red.), mai ales în zona Bucureşti-Ilfov şi în zona nord-vest. Există centre comerciale şi proiecte rezidenţiale aproape terminate, dar este nevoie de un volum mai serios de noi proiecte pentru ca impactul să fie cuantificabil. De asemenea, aşteptăm o creştere a cererii din partea parcurilor industriale şi a centrelor de logistică“, spune Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor-Orgachim. 
 
Reprezentantul companiei susţine că piaţa locală de lacuri şi vopsele decorative, care se ridică conform estimărilor din piaţă la 150-160 de milioane de euro anual, a înregistrat o „stabilizare fragilă“ la jumătatea acestui an.
 
„Este o situaţie care ne arată că în piaţă există o nevoie de renovare şi consumatorii alocă resurse pentru aceasta. În acelaşi timp există şi o presiune pe preţ, care duce şi la o presiune pe calitate şi o putem vedea în ofertele cu un preţ curios de mic din piaţă“, afirmă Văcăroiu.