WDP Belgia investeşte 4 mil.euro într-un proiect logistic la Ploieşti pentru grupul spaniol Roquet

Autor: Cristina Cuncea 25.08.2014

"Vom dezvolta la Ploieşti, prin WDP Development RO, o clădire logistică de aproximativ 7.000 metri pătraţi pentru Roquet, un furnizor pentru industria auto, pe baza unui contract de închiriere pe termen lung, care prevede finalizarea clădirii în primul trimestru din 2015. Bugetul investiţiei este de 4 milioane de euro", se arată într-un raport al companiei.

WDP Development RO este un joint venture deţinut în proporţie de 51% de dezoltatorul begian şi 49% de omul de afaceri Jeroen Biermans.

Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw a finalizat construcţia a două clădiri logistice lângă Piteşti, totalizând peste 10.000 metri pătraţi, şi deţine terenuri de 860.000 metri pătraţi în mai multe zone din ţară pentru investiţii similare, activele din România fiind estimate la finele lunii iunie la 26,4 milioane de euro, în scădere cu 1% faţă de perioada similară a anului trecut.

"În România, revenirea economiei începută în 2013 continuă şi în 2014, cu efecte pozitive asupra pieţei logistice. Se remarcă un interes din afară în creştere pentru piaţa locală, pe fondul disponibilităţii forţei de muncă specializată şi a salariilor mici, combinate cu îmbunătăţirea infrastructurii. Activitatea va continua să se concentreze în Vestul şi Centrul României", menţionează sursa citată.

BERD a anunţat în februarie că a acordat un împrumut de cinci milioane euro producătorului Grupo Industrial Roquet pentru construcţia unei fabrici în România, lângă Ploieşti.

În fabrica din Romania, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folosiţi în producţia bunurilor de capital, în principal în agricultură şi utilaje de construcţii. Începerea construcţiei era programată pentru aprilie 2014, iar producţia efectivă este planificată să înceapă în 2015.

Dezvoltatorul belgian a intrat pe piaţa din România în anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, în parteneriat cu Jeroen Biermans.

WDP este cel mai mare operator de pe piaţa belgiană a proprietăţilor semi-industriale, concentrându-se asupra construcţiei de spaţii logistice, având în portofoliu de 105 active (peste 2 milioane de metri pătraţi) şi terenuri, toate în valoare de peste 1,3 miliarde de euro, în Belgia, Olanda şi Franţa.

Compania este listată pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 şi are o capitalizare de 935 milioane de euro. În anul 2004, WDP a fost listată, de asemenea, la Euronext Paris.