Hidroelectrica: patru şefi de sucursale au fost înlocuiţi

Autor: Roxana Petrescu 26.08.2014

Patru ingineri-şefi din conducerea unor sucursale ale Hidroelectrica, firmă intrată în insolvenţă pentru a doua oară la începutul acestui an, au fost revocaţi din funcţie, admi­nistratorul judiciar al producătorului de energie, compania Euro Insol, continuând practica schimbărilor de management vizibilă cu precădere în 2014.   

„În urma constatării unor disfuncţionalităţi în mana­gementul sucursalelor, EuroInsol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a operat o serie de schimbări la nivelul conducerii uzinelor din componenţa a patru sucursale Hidroelectrica“, au declarat reprezentanţii companiei.

Astfel, Mircea Dordea a fost revocat din funcţia de in­giner-şef al Uzinei Hidroelectrice Sibiu, fiind înlocuit cu Ni­colae Mihu. De asemenea, Nicolae Alexandru Varga a fost re­vocat din funcţia de inginer-şef al Uzinei Hidroelectrice Ora­dea din cadrul  Sucursalei Cluj, fiind înlocuit cu Petru Ioan Vereş. La Uzina Caransebeş din cadrul Sucursalei Haţeg a fost numit un nou inginer-şef, în persoana lui Ianas Rădoi, care l-a înlocuit pe Nicolae Brebu. La Sucursala Râmnicu Vâlcea, Cornel Silviu Tătuc, inginer-şef al Uzinei Hidroelec­trice Slatina, a fost revocat din funcţie şi înlocuit cu George Gabriel Stoica. În primul semestru al anului, Hidroelectrica a raportat un profit brut de 509 milioane de lei şi venituri de 1,49 miliarde de lei.