Electroargeş va produce aspiratoare pentru lanţul de bricolaj Dedeman

Autor: Radu Bostan 27.08.2014

Producătorul de aparate electrocasnice Electro­argeş (simbol bursier ELGS) va livra luna viitoare primele aspiratoare concepute special pentru Dedeman, care vor fi vândute sub un brandul propriu al celui mai mare lanţ de magazine de bricolaj.

„Va fi o linie de produse strict pentru Dedeman. Acum lucrăm la o comandă şi cred că în septembrie vom ieşi cu cel puţin două tipuri de aspiratoare pentru ei“, a spus pentru ZF Ion Gavrilă, directorul general adjunct al Electroargeş.

Compania din Curtea de Argeş, controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu, produce deja în regim lohn aspiratoare şi alte echipamente de curăţenie pentru germanii de la Kaercher, majoritatea producţiei fiind exportată.

Produsele destinate Dedeman vor fi vândute pe piaţa internă printr-o reţea care numără în prezent 38 de magazine, iar până în anul 2016 are în plan să ajungă la 50 de unităţi.

Parteneriatul cu liderul pieţei de bricolaj va contribui anul viitor la un avans de cel puţin 5% al vânzărilor Electro­argeş, care mizează în 2014 pe afaceri de 185 mil. lei (42 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre noua linie de produse, estimări despre avansul afacerilor Electroargeş în 2015, principalele pieţe pentru produsele companiei

- planurile de extindere ale Dedeman 

- parteneriatul dintre Electroargeş şi Kärcher, planurile privind deschiderea unei fabrici de către grupul german