Factura hotelurilor din Braşov este de numai 42 mil. euro într-un an

Autor: Cristina Roşca 27.08.2014

Primele cinci companii hoteliere din judeţul Braşov, al doilea pol turistic din România după Capitală, au avut anul trecut afaceri cumulate de doar 74 mil. lei, la jumătate faţă de cât face Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele după cifra de afaceri.

Braşovul atrage anual aproape 900.000 de turişti, dar cele 190 de firme din infrastructura hotelieră au afaceri totale de numai 184 mil. lei (42 mil. euro), un rezultat comparabil cu două-trei unităţi mari din Capitală, care arată încă o dată dezastrul din turismul „mare” din România.

Compania Alpin 2003, care controlează complexul hotelier de patru stele Alpin Resort Hotel din Poiana Braşov (150 de camere) şi apart-hotelul cu 114 apartamente din zonă, a terminat anul trecut cu afaceri de 30,2 milioane de lei (6,8 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior. Cifrele poziţionează compania pe primul loc în topul ZF realizat pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cele cinci cele mai importante companii hoteliere din Braşov sunt controlate de antreprenori locali, precum Ioan Neculaie (proprietarul Roman Braşov) sau Claudiu Aron, şi de SIF Transilvania, potrivit datelor ZF.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre companiile din top, acţionariat, date financiare, active

- rezultatele comparative ale Radisson Blu Hotel din Bucureşti, cel mai mare hotel din România