Miluţ vrea să scoată la vânzare Prefab pentru că „nu se mai construieşte nimic“

Autor: Andrei Cîrchelan 28.08.2014
Productorul de materiale de con­struc­ţii Prefab Bucureşti (PREH) va fi scos la vân­zare prin licitaţie publică în septembrie, după ce afacerile s-au redus la jumătate, până la 68 mi­lioane de lei în ultimii cinci ani şi pentru că „nu se mai construieşte nimic“, a declarat pen­tru ZF omul de afaceri Marian Petre Miluţ, proprietarul companiei.
 
Prefab este controlată de Miluţ în pro­porţie de 83%, prin societatea Romerica Inter­national. Din acţionariat face parte şi SIF Mun­tenia (SIF4), cu o deţinere de 12,97%. Com­pania are o valoare pe bursă de 97,1 mil. lei.
 
„Scot compania la licitaţie, să o cumpere cine vrea. În momentul de faţă e mult mai rău decât în 1998. Creditul e mult mai scump, nu mai poţi obţine finanţare, iar lumea nu mai vrea să investească, pentru că nu mai are ni­meni încredere. În afară de câteva malluri nu se mai construieşte nimic în ţara asta“, a spus Miluţ. Omul de afaceri spune că a cumpărat compania în 1998 de la statul român contra unei sume, incluzând in­ves­tiţiile, de 2-3 milioane de dolari. Prefab este prin­tre cei mai mari pro­ducători de BCA.