Una din două maşini Fiat vândute în România pleacă ulterior la export

Autor: Bogdan Alecu 31.08.2014

Una din două maşini Fiat vândute în România în primele şapte luni ale anului a plecat din nou în Europa de Vest, marca italiană înregistrând cel mai mare volum de autovehicule radiate pentru export. 

În primele şapte luni s-au radiat 566 de autoturisme ale constructorului italian, volum ce reprezintă 56% din înmatriculările de maşini noi din acelaşi interval. 

Pe locul secund se află Nissan, cu una din patru maşini radiate pentru export, cu un volum de 144 de maşini, în timp ce pe locul trei este Jeep, cu una din cinci maşini.

Dintre cele peste 40 de mărci auto comercializate oficial în România, 15 au realizat astfel de radieri în intervalul ianuarie-iulie, dintre care, raportat la numărul de noi înmatriculări, cinci mărci au depăşit pragul de 5% din înmatriculări să fie reprezentat de automobile ce sunt ulterior radiate pentru a fi vândute pe alte pieţe.

Peste 1.900 de maşini, din cele 39.600 de autoturisme noi înmatriculate în primele şapte luni ale acestui an, reprezintă maşini care au fost radiate pentru a putea fi reexportate pe alte pieţe, echivalentul a 5% din volum, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, luând în calcul în acest caz numai autoturismele cu an de fabricaţie 2014.