LG a anunţat primul său smartwatch rotund: G Watch R

Autor: Cătălin Niţu 28.08.2014

Un singur anunţ de smartwatch într-o singură zi nu a fost de ajuns. După ce Samsung şi-a prezentat noul Gear S bazat pe Tizen, LG a venit cu dezvăluirea ceasului său rotund, G Watch R. Acesta este însă mult mai apropiat în termeni de design faţă de ceea ce reprezintă un ceas de mână „clasic”, fără forme ciudate sau alte briz-briz-uri.

Din fericire însă, nu avem de a face cu un simplu dispozitiv care indică ora, ci cu un smartwatch bazat pe sistemul de operare Android Wear. LG nu a modificat prea multe lucruri la interiorul noului dispozitiv cu display rotund, specificaţiile hardware fiind aproape identice cu cele ale primului G Watch.

Avem de a face cu un display P-OLED (Plastic OLED) cu diametru de 1,3”, primul dispozitiv LG realizat cu un astfel de panou. Procesorul este acelaşi Qualcomm Snapdragon 400 la 1,2 GHz pe care l-am văzut şi în G Watch, la care se alătură 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de spaţiu de stocare intern. LG G Watch R este rezistent la apă şi praf şi include o baterie de 410 mAh, care ar trebui să ofere performanţe asemănătoare cu ceasul din generaţia precedentă.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro.