Electrica ar putea intra în indicele MSCI în luna noiembrie

Autor: Roxana Pricop 02.09.2014

Grupul de distribuţie Electrica (EL), listat în iulie la bursa de la Bucureşti în urma unei oferte publice de acţiuni de 1,9 miliarde de lei, ar putea intra în indicele MSCI 100 al pieţelor de frontieră în luna noiembrie, unde în prezent sunt incluse doar cinci companii româneşti.

Din indicele MSCI al pieţelor de frontieră fac parte o sută de companii din ţări precum Kuweit, Argentina, Ucraina şi România. O posibilă includere în indice va creşte vizibilitatea acţiunilor Electrica pe radarul unor fonduri de investiţii cu active de 12 mld. dolari şi ar putea genera fluxuri de capital în acţiunile companiei.

„Sperăm ca până la sfârşitul anului, Electrica să fie inclusă în indicele de frontieră MSCI, alături de Petrom, Romgaz, BRD, Banca Transilvania şi Transgaz. Obiectivul nostru este ca în 2015 bursa de la Bucureşti să intre pe lista scurtă pentru promovarea în indicele pieţelor emergente“,  a spus Ioana Tănase, şeful diviziei de corporate finance şi investment banking a BCR.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

Bursa de la Bucureşti este clasificată de compania americană de indici MSCI drept piaţă de frontieră. În prezent, cinci companii listate la bursă sunt incluse în indicele MSCI Frontier Markets 100: Petrom, Romgaz, BRD, Banca Transilvania şi Transgaz. Aceste cinci companii româneşti sunt urmărite de fondurile străine de investiţii cu active de 12 mld. dolari, care au drept reper indicele MSCI. În fiecare an în luna noiembrie MSCI revizuieşte componenţa indicilor.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

miza promovării în liga pieţelor emer­gen­te, opinia directorului BCR despre cele cinci companii incluse în indicele de frontieră

modificările ope­ra­ţionale şi de reglementare introduse în ultimele luni pentru upgrade-ul în categoria pieţelor emergente

- evoluţia pieţelor din Dubai şi Abu Dubai după includerea în categoria pieţelor emergente