Manager BCR: Antreprenorii români au încă o atitudine de rezervă cu privire la opor­tunitatea listării la bur­să

Autor: Roxana Pricop 07.09.2014

Antreprenorii români au încă o atitudine de rezervă cu privire la opor­tunitatea listării la bur­să, este de părere Ioana Tănase, şeful diviziei de corporate finance şi in­vestment banking a BCR. Ea a adăugat că speră ca ofertele publice derulate de stat în ulti­mul an şi jumătate să mai atenueze din această rezervă.

Din 2008, nicio companie privată nu a mai reuşit să se listeze la BVB. Oferta pu­blică de acţiuni derulată anul trecut de pro­du­cătorul de materiale de construcţii AdePlast nu a reuşit să strângă suficienţi bani de la investitori, astfel că firma nu s-a listat la bursă.

„Antreprenorii români au încă o atitudine de rezervă cu privire la opor­tunitatea listării la bur­să. Ofertele publice derulate de stat în ulti­mul an şi jumatate vor mai atenua, sperăm, din această rezervă a antreprenorilor. Efec­te­le operaţiunilor re­cente, de amploare, din pia­ţa de capital au capacitatea de a ajuta viitoa­rele listări private să obţină preţuri mai bu­ne graţie faptului că au fost atraşi investitori de calitate pe bursa de la Bucureşti“, a precizat directorul BCR.

Bursa de Valori Bu­cu­reşti şi Autoritatea de Supraveghere Finan­cia­ră au format două gru­puri de lucru prin care să im­plementeze o serie de mo­difi­că­ri de infrastructură, de reglementări şi de legis­la­ţie necesare upgrade-ului BVB în categoria pieţelor emergente.

Cele mai recente listări au fost Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica.