Google afişează intenţionat versiuni mai vechi ale motorului de căutare pentru a forţa utilizatorii şă-şi actualizeze browserul

Autor: Alexandru Nanu 02.09.2014

Google a fost acuzat că afişează în mod intenţionat versiuni vechi ale motorului de căutare, cu scopul de a convinge utilizatorii de Internet să-şi instaleze cea mai recentă versiune a browser-ului, scrie Business Insider.

BBC a relatat că utilizatorii s-au adresat forumului Google de suport on-line pentru a se plânge despre versiunile învechite ale site-ului. Aşteaptând scuze şi o metodă de a rezolva problema ei au fost surprinşi când un angajat Google le-a răspuns că acesta "nu este un bug" şi de fapt "site-ul aşa a fost prevăzut să funcţioneze."

 Un utilizator a postat capturi de ecran care arată că Google afişează o versiune veche a site-ului din 2013, deoarece browser-ul său web nu a fost actualizat la cea mai recentă versiune.

Mulţi utilizatori care folosesc versiunile mai vechi ale browser-ului web Opera şi Safari au raportat probleme similare.

În 2013, utilizatorilor de Internet Explorer 9 le-a fost oprit accesul la Gmail după ce  browser-ul a fost adăugat la lista Google de browsere neacceptate, în favoarea Internet Explorer 11.

Un mesaj din 2011 de la Google spunea că "browserele mai vechi nu au capacitatea de a vă oferi aceeaşi experienţă de înaltă calitate ca cele mai recente versiuni."