Scumpirea ţigărilor a crescut afacerile distribuitorului Punctual Comimpex din Cluj cu 16%

Autor: Laurentiu Cotu 03.09.2014
Compania Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, o afacere în distribuţia de ţigări, cafea şi cartele telefonice deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 164 de milioane de lei (aproximativ 37 milioane de euro), cu 16% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită în principal creşterii preţului ţigaretelor.
 
Pentru anul în curs clujenii preconizează o cifră de afaceri de 370 de milioane de lei (83 de milioane de euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, conform celor mai recente estimări ale companiei.
 
„Evoluţia pozitivă a afacerilor în primul se­mestru s-a datorat în principal creşterii preţului ţigaretelor, în condiţiile în care de la începutul anului au avut loc trei creşteri consecutive pentru aceste produse. Pe de altă parte, în prima parte a anului a avut loc şi o consolidare a afacerii pe pieţele deschise în 2013“, a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Mureşan, administratorul companiei Punctual Comimpex. Mureşan spune că, raportat la vânzările în volum, piaţa scade în urma măsurilor luate de instituţiile guvernamentale sau de ONG-uri împotriva fumatului, dar şi din cauza contrabandei cu ţiăgri.