Cum arată o amendă de circulaţie aplicată de organizaţia teroristă Statul Islamic

Autor: Oana Stupinean 05.09.2014

Organizaţia teroristă Statului Islamic ( ISIS) a cucerit teritorii vaste din Iraq şi Siria, au ucis cu brutalitate soldaţi şi jurnalişti, au emis valuri propagandiste pentru a recruta noi adepţi, fiind destul de clar că este una dintre cele mai periculoase grupări teroriste din lume, scrie Business Insider.

Însă ISIS a început deja să administreze ”Statul Islamic” pentru care militează, iar o fotografie a unei amenzi de circulaţie din Siria arată cât de departe a ajuns acest mod de conducere.

Joi, Jenan Moussa, reporter Al Aan TV – Dubai, a postat pe Twitter o fotografie din Raqqa, capitala de facto a Siriei stabilită de organizaţia Statului Islamic, în care se vede clar cum arată o amendă de circulaţie. În ultimii doi ani, Moussa, corespondent al televiziunii Al Aan – Dubai, a relatat conflictul din Siria, printre alte evenimente importante din Orientul Mijlociu.

Mike Wailes, un fost traducător pentru armata Statelor Unite ale Americii a tradus pentru Business Insider, amenda de circulaţie:

Partea de sus:

Statul Islamic Iraq şi Siria

Statul Alruka

Autoritatea serviciilor Islamice – Poliţia Islamică

Poliţia rutieră

Apoi, mai jos, rubricile completate ale amenzii:

Încălcarea circulaţiei rutiere

Numele: Al Natar AlBahraini

Seria autoturismului: ţara/naţionalitatea

Modelul autoturismului: Kia

Încadrarea faptei: fără corespondent

Guvernatorul infracţiunii: Saif Abu Nur

Amenda de circulaţie nu este o surpriză pentru nimeni. Un documentar recent, realizat de Vice News, din Raqqa, arată cum militanţii Statului Islamic impun propriile tribunale sub legea Sharia în teritoriile aflate sub controlul lor.