ASF se uită mai atent unde cedează firmele de asigurări riscurile

Autor: Anelis Baciu 08.09.2014
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va controla mai strict activitatea de reasi­gurare a companiilor locale de asigurări după ce a aprobat în consiliu o normă care prevede obli­gativitatea aplicării unei limite de 40% a rezervelor aferente anumitor contracte de reasigurare.
 
Practic, asigurătorii vor fi nevoiţi să constituire rezerve chiar şi în cazul în care au reasigurare dacă cedarea de prime nu s-a făcut la o societate din Europa care să aibă un rating acordat de cel puţin una dintre agenţiile de rating respectabile. Autoritatea acceptă numai reasigu­rători evaluaţi de Standard & Poor’s, A M Best, Moody’s şi Fitch.
 
Decizia de reglementare a activităţii de reasi­gurare vine pe fondul unor probleme identificate la Astra, compania omului de afaceri Dan Adamescu aflată în prezent sub administrare specială.
 
WikiZF: Profilul companiei Asigurare-Reasigurare Astra S.A.
 
 
Asigurătorul transferase anul trecut riscul de catastrofă naturală către reasigurători fără rating, în condiţiile în care are un portofoliu de circa două milioane de locuinţe asigurate.