Service-urile auto vor completări la norma RCA

Autor: Anelis Baciu 08.09.2014

Asociaţia Societăţilor de Service auto independente (ASSAI) a înaintat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o propunere legislativă pe  piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA), care prevede printre altele stabilirea unei proceduri unice de constatare a daunelor RCA şi Casco valabilă pentru toţi asigurătorii.

Mai mult ASSAI a propus ca termenul de constatare a daunei să nu depăşească trei zile lucrătoare din momentul avizării acesteia, dar şi amendarea cu 3.000 de lei a inspectorilor de daună în cazul transmiterii de informaţii eronate privind valoarea despăgubirii maxime.

În cazul în care asiguratorul RCA întârzie plata despăgubirii mai mult de 3 luni de zile, ASSAI vrea ca această obligaţie de plată să capete titlu executoriu.

 

Propuneri ASSAI:

 

-Stabilirea unei proceduri unice de constatare a daunelor RCA şi CASCO valabilă pentru toate societăţile de asigurări

-Termenul de constatare a daunei să nu depăşească 3 zile lucrătoare din momentul avizării acesteia

-Transmiterea de informaţii eronate privind valoarea maximă de despăgubire din partea inspectorilor de daună să fie sancţionată cu amenda de 3.000 lei /abatere aplicată inspectorului de daună şi sanctionarea cu penalizare de 10% a salariului brut încasat de catre directorul de daune pentru fiecare abuz întreprins de către subalternul său