VIDEO ZF Live. "La nivelul clasei politice din România nu a existat niciodată o preocupare constantă, competentă şi responsabilă faţă de situaţia actuală dramatică şi perspectivele demografice ale ţării". Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 8 septembrie, cu Vasile Gheţău, specialist în demografie

Ziarul Financiar 08.09.2014

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 8 septembrie, cu Vasile Gheţău, specialist în demografie

Migraţia externă a populaţiei româneşti şi scăderea naturală reprezintă principalele componente care au condus la o diminuare a populaţiei din România, însă guvernul ar putea fi şi el blamat pentru că nu a adoptat o strategie naţională în această direcţie, a declarat la ZF Live profesorul Vasile Gheţău, specialist în demografie.

“La nivelul clasei politice nu a existat niciodată o precoupare constantă, competentă şi responsabilă faţă de situaţia dramatică şi perspectivele demografice ale ţării. Oamenii nu au plecat de bine. Milioane de români şi-au luat lumea în cap în cautarea unui loc de muncă mai bine plătit”, a spus Gheţău.

România va pierde peste patru milioane de locuitori până în anul 2050, cele mai afectate fiind regiunile din sudul ţării, arată o nouă analiză realizată de Gheţău, director al Centrului pentru Cercetări Demografice al Academiei Române.