Producătorul de betoane COMCM Constanţa mai vinde 3,3% din Scut SA

Autor: Andrei Cîrchelan 08.09.2014

Producătorul de betoane COMCM Constanţa (CMCM) a mai vândut un pachet de 3,3% din acţiunile societăţii de construcţii Scut Constanţa (SCUT), contra sumei de aproximativ 113.000 lei, după ce săptămâna trecută vânduse un pachet de 6%, potrivit raportărilor de pe bursă.

Pachetul de 6% vândut săptămâna trecută a fost tranzacţionat la un preţ de aproximativ 200.000 lei.

Spre finalul săptămânii trecute, SIF Transilvania, acţionar majoritar al COMCM, a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să amâne decontarea tranzacţiilor efectuate cu acţiuni emise de Scut Constanţa şi să blocheze tranzacţiile viitoare cu acţiuni Scut, efectuate de firma COMCM.

Luni (8 septembrie), conducerea COMCM, prin preşedintele Consiliului de Administraţie Gabriela Alexe, a publicat pe bursă un set de precizări în care menţionează că decizia de a vinde o parte din participaţia COMCM la Scut a fost una „operativă comercială, asumată de executiv”, iar Consiliul de Administraţie actual al COMCM a fost numit în aprilie cu un număr de 209 milioane de voturi, dintre care 134 milioane de voturi au aparţinut SIF Transilvania.

Potrivit celor mai recente date, la jumătatea lunii august, COMCM deţinea un pachet de 45,94% din acţiunile Scut S.A., în timp ce omul de afaceri Constantin Frăţilă controla 32,76% şi ocupa posturile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei. 

La COMCM, Frăţilă controla împreună cu fiicele sale şi o firmă la care este asociat 41,65% din acţiuni, în timp ce SIF Transilvania (SIF3) controlează 56,72%.

La jumătatea şedinţei de tranzacţionare de luni (8 septembrie), acţiunile Scut erau cotate la 0,14 lei/titlu, nivel la care compania are o capitalizare de 3,4 mil. lei (0,77 mil. euro).