Şeful Antibiotice Iaşi vine la ZF Pharma Summit

Autor: Ioana David 09.09.2014

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, cel mai mare produ­cător independent de medicamente de pe piaţa locală, vine la ZF Pharma Summit’14, evenimentul pe care Ziarul Financiar îl organizează pe 29 şi 30 septembrie.

Ioan Nani, 55 de ani, este unul dintre cei mai longevivi manageri din industria locală de medicamente, venind la cârma producătorului în 1998 (mandatul său a avut un an de întrerupere, când a fost vicepreşedinte al AVAS).

Cu o cifră de afaceri de 72 mil. euro anul trecut, Antibiotice se află pe locul trei în topul celor mai mari producători de medicamente (după Terapia şi Europharm), însă este cel mai mare producător independent, fiind controlat de Ministerul Sănătăţii. În ultimii ani, strategia Antibiotice a fost să mizeze pe exporturi, care au urcat de la 13,2 mil. dolari (în 2009) la 26,9 mil. dolari anul trecut. Antibiotice Iaşi, companie cu o istorie de 59 de ani, are în cercetare peste 30 de produse în laboratoarele sale, care vor fi înregistrate pe piaţă în următorii doi-trei ani şi din care cel puţin 10 sunt destinate exporturilor.

Tendinţele şi provocările în producţia de medicamente vor fi dezbătute la evenimentul ZF Pharma Summit, care a ajuns la a treia edi­ţie. Pe parcursul a două zile, 29 şi 30 septembrie, autorităţile se vor întâlni cu medici, farmacişti, reprezentanţii companiilor farmaceutice şi ai spitalelor în cadrul unor discuţii despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului.

ZF Pharma Summit’14 va avea loc pe 29 şi 30 septembrie. Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina evenimentului.