Cum să instalezi iOS 8 înainte de lansarea de pe 17 septembrie

Autor: Cătălin Niţu 10.09.2014

Apple a anunţat că iOS 8 va fi disponibil pe 17 septembrie pentru toţi utilizatorii, însă a lansat deja varianta Gold Master a sistemului de operare pentru dezvoltatori. Deşi nu poate fi descărcată în mod oficial prin intermediul iTunes sau folosind funcţia de update OTA de pe dispozitivele Apple, există deja link-uri de download neoficiale de pe site-uri de filesharing precum Mega.

Fiind vorba despre o variantă finală, nu este necesară înregistrarea dispozitivului în programul pentru dezvoltatori, deci poate fi instalat pe orice dispozitiv cu sau fără ID-uri înregistrate pe serverele Apple. În cele ce urmează vom parcurce paşii necesari pentru descărcarea şi instalarea noului iOS 8 pe dispozitivele voastre înainte de data de lansare oficială.

Atenţie! Ghidul implică instalarea unui software care încă nu a fost lansat oficial şi care ar putea fi încă problematic. Este posibil ca anumite aplicaţii să nu mai funcţioneze după update, întrucât nu toţi dezvoltatorii le-au actualizat cu suport pentru iOS 8. De asemenea, trebuie să aveţi câteva cunoştinţe de bază în utilizarea unui computer şi al internetului. Nu încercaţi să faceţi update-ul fără să citiţi în întregime ghidul de mai jos.

Pasul 1: Descărcarea fişierului.

Prima dată trebuie identificat modelul de dispozitiv pe care îl ai la îndemână. Am ataşat la finalul articolului link-uri către iOS 8 sortată pe modele de dispozitive (iPhone, iPad sau iPod Touch). Puteţi afla ce model de telefon sau tabletă aveţi citind codul de pe spatele dispozitivului. Software-ul descărcat trebuie neapărat să fie dedicat modelului respectiv. Dacă a fost decărcată varianta greşită, instalarea nu va porni. Odată identificat modelul, accesezi link-ul de download şi salvezi fişierul în computer.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro.