Doicaru, Huawei: Vom face 300 de noi angajări, majoritatea în centrul global de servicii

Autor: Adelina Mihai 11.09.2014
Huawei Technologies, furnizorul chinez de soluţii IT&C prezent pe plan local din 2003, va face 300 de noi angajări în următoarele luni, astfel că, până la începutul anului viitor va ajunge la un efectiv de 1.200 de salariaţi.
 
Cea mai mare parte a an­gajărilor va fi făcută în centrul global de servicii al companiei, de unde angajaţii oferă suport clienţilor Huawei din alte ţări.
 
„În prezent, avem 900 de angajaţi, iar centrul global de servicii este motorul de creştere. Căutăm candidaţi absolvenţi de tot ceea ce în­seam­nă profil tehnic, ingineri care nu trebuie să aibă neapărat experienţă, dar care trebuie să cu­noască o limbă străină. Chiar dacă au terminat o facultate cu profil tehnic, asta nu înseam­nă că nu le vor fi testate cunoştinţele tehnice la interviu“, a spus Vlad Doicaru, director En­ter­prise & Integrated Accounts în cadrul Huawei Technologies România. La interviul de angajare, candidaţii vor fi întrebaţi, de exemplu, ce înseamnă o reţea mobilă sau vor fi implicaţi în testarea unor echipamente.
 
 
Studenţi mai slabi la Politehnică
 
„Am fost la nişte discuţii la Politehnică, la Facultatea de Electronică şi Comunicaţii, pe care am absolvit-o şi eu. Nu ştiu dacă lumea a evoluat sau involuat, dar eu am ieşit cu multe informaţii teoretice din facultate, însă nu ştiu dacă mai există acelaşi nivel de pregătire, iar din discuţiile pe care le-am mai avut cu oameni din piaţă reiese că o mare parte dintre studenţi s-au cam culcat pe o ureche, bagajul de cu­noş­tinţe tehnice este mai mic“, a spus Doicaru.