Comuna unde şi morţii au votat la referendum se pregăteşte de alegeri. „La noi nu mai merge decât un preşedinte de import!”

Autor: Gândul 15.09.2014

În judeţul Teleorman e posibil orice – inclusiv ca două sate să poarte acelaşi nume: Ciuperceni. Unul, în sud – sat Ciuperceni, comuna Ciuperceni, altul în nord - sat Ciuperceni, comuna Cosmeşti. Aşa că am trecut prin amândouă, de comparaţie, ca să vedem ce fel de preşedinte şi-ar dori ciupercenii sudişti, şi cum îl aşteaptă pe viitorul preşedinte, nordiştii. Mai ales că aceştia din urmă au ajuns „vedete” după ce au bifat un 99% prezenţă la referendum şi s-au ales şi cu o anchetă DNA, după ce morţii ar fi ajuns votanţi pe liste.

În sud, procent „modest”, 60%

În sud, la doi paşi de Turnu Măgurele, primarul Anghel Gâdea, rudă cu Adrian Ionuţ Gâdea, şeful CJ Călăraşi, ne-a primit şi vorbit amabil, ba, chiar uşor emoţionat. Nu s-a plâns de nimic, spune că n-a cerut în plus de la Consiliul Judeţean, chiar dacă are rude sus-puse. A făcut şi el cât a putut: şcoala şi grădiniţa, şoseaua principală a satului, o policlinică. Ne interesăm dacă, la alegerile şi referendumurile trecute, a depăşit planul la votanţi, cum se poartă prin judeţ, ca să primească bonus. Edilul ne spune, modest, că, dimpotrivă, abia dacă a depăşit 60 la sută prezenţă la vot, iar dacă a fost vreo greşeală pe liste „s-o fi produs din cauza căldurii, şi cei mai bătrâni or fi semnat o căsuţă mai sus sau una mai jos”.

Viitorului preşedinte îi cere să fie un om echilibrat, care să se concentreze pe probleme ţării şi mai puţin pe politică.
Oamenii satului sunt şi ei cât se poate de cuplaţi la realităţile politice, indiferent de munca lor, fie că sunt consilieri, fie că trăiesc dintr-un ajutor social.

La urma urmei, nici o femeie la conducerea României n-ar fi de neacceptat. „Important este ceea ce face, nu ceea ce e”. 

Citiţi articolul integral pe vreaupresedinte.gandul.info/