Ministrul Energiei: Nu încurajăm pe nimeni să depună o ofertă pentru Enel Dobrogea. Este strategică pentru noi

Autor: Roxana Petrescu 16.09.2014

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie, va avea mâine o deplasarea în Italia alături de Ioan Roşca, directorul general al Electrica şi Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, pe agendă fiind şi o întâlnire cu Enel.

Italienii de la Enel au anunţat recent că vor să vândă cele trei companii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, pe care le au în România şi prin care deservesc regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.  

“Nu încurajăm pe nimeni să depună o ofertă pentru Enel Dobrogea, companie care este foarte strâns legată de securitatea energetică a României. Spun acest lucru mai ales în contextul în care sunt companii din România interesate", a declarat Nicolescu.

Ioan Roşca , şeful Electrica a confirmat deja că firma caută un consultant în vederea participării la procesul de achiziţie a una sau două dintre filialele scoase de Enel la vânzare. Pe de altă parte, Nuclearelectrica administrează cele două reactoare de la Cernavodă şi a demarat procesul de selecţie a investitorilor pentru reactoarele 3 şi 4, proiect evaluat la 6,5 miliarde de euro.