Medicii stomatologi fac un business de 100 de milioane de euro

Autor: Ioana David 22.09.2014

Serviciile stomatologice formează un business de 100 mil. euro, care a cres­cut cu 40% în timpul crizei, dar care este extrem de fragmentat, cu peste 3.700 de companii, doar trei reuşind să aibă o cifră de afaceri de peste 1 mil. euro.

Afacerile companiilor din acest do­meniu au de­păşit pragul de 100 mil. euro anul trecut, de la 78 mil. euro în 2008, anul premergător crizei finan­ciare, arată datele Registrului Co­mer­ţului, acestea fiind primele informaţii despre valoarea serviciilor stoma­to­logice din România.

„Majoritatea cabinetelor dentare sunt gestionate chiar de medici, care sunt nevoiţi să îşi împartă atenţia între rea­lizarea actului medical şi ad­mi­nistrarea aspectelor legate de bu­siness. (…) Piaţa stomatologică are un foarte mare potenţial de dezvoltare“, spune Oana Taban, di­rec­­torul general al Dent Estet, cel mai mare ju­că­tor de pe piaţa de servicii stomatologice.

Cifra de afaceri medie a unei com­panii de servicii stomatologice a fost de 30.000 de euro anul trecut, în creştere cu 30% comparativ cu 2008.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia pieţei de servicii stomatologice în criză, preţuri medii pentru serviciile de bază 

- companiile care au depăşit pragul de 1 mil euro ; detalii despre cele mai mari trei companii din domeniu 

- afacerile cumulate ale primelor cinci companii de pe piaţa de servicii stomatologice , ponderea lor în ansamblul pieţei