Rovana Plumb şi Mişu Negriţoiu participă la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions"

Autor: Cristi Dimitriu 22.09.2014

Evenimentul este organizat de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România.

În cei şapte ani de la lansare, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au ajuns la un număr total de participanţi de 6,2 milioane, administrează active nete de 4 miliarde EUR. În prezent, cota de contribuţie virată către Pilonul II este de 4,5% din veniturile brute ale participanţilor, aceasta evoluând de la nivelul de 2% din momentul startului sistemului (2008) şi urmând să ajungă la 6%, cu o creştere de jumătate de punct procentual anual, până în 2016. Din punct de vedere al performanţelor investiţionale, fondurile de pensii private obligatorii au realizat, de la lansarea lor şi până în prezent, un randament mediu anual de 11,3%.

Agenţia de presă Mediafax a fost, prin conferinţele Mediafax Talks, un promotor şi un susţinător al pensiilor private în România încă de la lansarea Pilonului II, în ideea dezvoltării unui sistem complementar celui de stat care să ofere atât beneficii suplimentare pensionarilor, cât şi să reprezinte un element important pentru dezvoltarea pieţei de capital şi a economiei româneşti.

În aceste condiţii, cea de-a cincea conferinţă "Mediafax Talks about Private Pensions" îşi propune să fie evenimentul de referinţă al toamnei pentru toţi cei implicaţi în domeniul pensiilor private, care va evidenţia încă o dată rolul pensiilor private în România şi ce mai trebuie făcut în viitor.

Evenimentul se va constitui într-un dialog interactiv între reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai Ministerului Finanţelor, ai BNR şi BVB şi societăţile financiare implicate în piaţa pensiilor private, experţi, analişti şi consultanţi, presa generalistă şi cea de specialitate.

Alături de Rovana PLUMB - Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Mişu NEGRIŢOIU – Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară vor fi prezenţi cei mai importanţi lectori din domeniu, precum Raluca ŢINTOIU – Preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România; Lucian ANGHEL – Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti; Ion GIURESCU – Vicepreşedintele ASF, sectorul Sistemului de Pensii Private, precum şi un reprezentant al BNR şi un expert extern.

Temele principale de discuţie care vor fi abordate la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions" vizează rolul social al Pilonului II şi III în sistemul naţional de pensii, rolul pensiilor private în asigurarea stabilităţii fiscale a României şi în economia ţării, precum şi modalităţi pentru a încuraja dezvoltarea acestora, performanţele de până acum şi provocările viitoare în acest sistem, contribuţia fondurilor de pensii private la dezvoltarea pieţei private de capital, dar şi experienţele altor ţări europene şi comportamentul fondurilor de pensii private în materie de etică, securitate şi garanţii pentru beneficiari.

Conferinţa va fi moderată de Cristian DIMITRIU, director editorial Mediafax Group.

Mai multe detalii, agenda evenimentului "Mediafax Talks about Private Pensions" şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/private-pensions-2014