Bogza, preşedintele CIS: Reducerea CAS vine ca un efect marginal după mai multe introduceri de taxe. Ne temem că şi în 2015 se va majora fiscalitatea

Autor: Andra Oprescu 23.09.2014

Reducerea CAS vine ca un efect marginal după mai multe introduceri de taxe, astfel că nu se poate vorbi de o disponibilizare de resurse în sectorul privat, consideră Mihai Bogza, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

 “Nu se poate vorbi de o disponibilizare de resurse în sectorul privat, când mai întâi statul a atras resurse direcţionându-le spre un sector mai puţin performant, cel de stat. Trebuie mai întâi să vedem ca nu cumva CAS să fie însoţită de alte taxe. Nu am înţeles de ce, după un an de creştere, a fost nevoie să se majoreze presiunea fiscală pe sectorul privat. Ne temem că şi în 2015 se va majora fiscalitatea. Să nu ni se ia cu două mâini ceea ce ni s-a dat cu una”, a declarat Bogza.

El şi-a exprimat temerea că s-ar putea ajunge în recesiune economică, majorarea impozitelor şi introducerea de taxe affectând companiile.

 “Ne temem să nu se ajungă la o recesiune economică. Nimeni nu se aştepta la recesiunea tehnică. Majorarea şi introducerea de taxe afectează companiile. Când primeşti o asemenea lovitură îşi ajustezi planurile de dezvoltare. Este posibil ca o măsură de care beneficiază toată lumea să fie acoperită din creşteri de taxe care ne afectează doar pe noi, platitorii de impozite”.