Cel mai mare producător local de biciclete: Doar 10% din materia primă provine din România. În trei ani vrem să ajungem la 50%

Autor: Cristina Roşca 28.09.2014

Compania Mechrom Industry, cu afaceri de aproape 200 mil. lei anul trecut şi cu două unităţi de producţie pe piaţa locală, îşi asigură din România 10% din totalul materiilor prime folosite în producţia de părţi componente pentru biciclete.

În trei ani însă, filiala locală a grupului italian Campagnolo vrea să ajungă la o pondere de 50% a materiilor prime achiziţionate de pe piaţa locală.  Mechrom Industry este cel mai important producător local de biciclete şi părţi componente după cifra de afaceri din 2013, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Grupul italian Campagnolo, producător de părţi componente de lux pentru biciclete şi singurul acţionar al Mechrom Industry, a devenit anul trecut cel mai important jucător din producţia locală de biciclete, părţi componente şi accesorii, pe o piaţă pe care o domină clar alături de francezii de la Decathlon şi Eurosport DHS.

Cei trei au fiecare afaceri de 170-200 de milioane de lei, în timp ce următorii doi jucători au afaceri de 8 şi respectiv 67 de ori mai mici.

„În cursul acestui an am demarat un program de extindere a paletei de furnizori proprii, astfel că Mechrom achiziţionează circa 10% din necesar de pe teritoriul României şi credem că există posibilitatea de a achiziţiona local peste 50% din necesar în următorii trei ani“, spune Luca Rabbia, general manager al Mechrom Industry.