Templeton are ok-ul pentru încă doi ani la cârma FP

Autor: Roxana Pricop 24.09.2014

Franklin Templeton a primit ieri confirmarea acţionarilor pentru un nou mandat de doi ani pentru a administra activele de 15 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP). Spre deosebire de primul contract, administratorul va avea obiective stricte de performanţă de reducere a discountului de tranzacţionare la 15% din activul net, faţă de 26% cât este în prezent.

Vestea prelungirii cu doi ani a mandatului lui Franklin Templeton a fost primită cu moderaţie de investitorii la bursă, acţiunile FP încheind în stagnare şedinţa ieri.

Alături de reînnoirea mandatului, acţionarii FP au mai aprobat în Adunarea Generală de ieri două acte adiţionale la contractul de administrare. Actul adiţional numărul 1 este varianta aprobată în august de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi nu conţine comisioanele speciale pentru administrator din distribuţiile de cash. Actul adiţional numărul 2 a mai fost aprobat de acţionari în alte AGA şi conţine comisioanele speciale pentru Templeton, propuse tot de fondul american Elliott.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

comisionul de administrare pentru Templeton; cât a încassat fondul în ultimii patru ani pentru administrarea FP 

- detalii despre actele adiţionale la contractul de administrare aprobate de acţionari 

- reducerea capitalului FP; alte detalii despre hotărârile luate de acţionari