Sala polivalentă de 20 mil. euro de la Cluj a fost finalizată. GALERIE FOTO

Autor: Laurentiu Cotu 24.09.2014

Lucrările de construcţie ale sălii polivalente din Cluj, investiţie de 88 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro) realizată de primăria Cluj-Napoca, au fost finalizate după aproape trei ani de la începerea proiectului. În prezent au fost demarate procedurile de recepţie, clădirea urmând să fie inaugurată la finalul lunii octombrie. Construcţia polivalentei din Cluj a fost executată de compania CON-A din Sibiu, controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă.  

’’Lucrările la noua sală multifuncţională de sport au fost încheiate şi am început procedurile de recepţie. Prima concluzie este că avem aici, la Cluj, o sală a sportului şi divertismentului pe o suprafaţă de 40.000 mp construiţi, 7.300 de locuri, 450 de locuri de parcare pentru clujeni şi vizitatori, sală separată de antrenamente, suprafeţe de joc pentru o paletă extrem de largă de sporturi, pardoseală demontabilă, tribune retractabile pentru amenajare scenă’’, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Sala polivalentă din Cluj are trei etaje şi un număr de 7.308 locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe un nivel, o piaţetă şi va găzdui următoarele sporturi: karate, judo, handball, gimnastică, scrimă, box, basketball, five-a side football, badminton, arc, aikido, tenis de câmp, tenis de masă.

Lucrările de construcţie a sălii polivalente din Cluj-Napoca, realizată lângă stadionul Cluj Arena, au fost reluate la începutul acestui an, după ce construcţia a fost oprită mai bine de un an şi jumătate de o decizie a Curţii de Apel Cluj, care a anulat licitaţia iniţială organizată de primăria Cluj-Napoca. Lucrările de execuţie ale sălii polivalente din Cluj au fost sistate în luna martie 2012 în urma unei contestaţii în instanţă a companiei ACI Cluj, după ce proiectul fusese realizat în proporţie de 65%. Cea de-a două licitaţie, pentru continuare lucrărilor, a fost câştigată tot de compania CON-A, desemnată iniţial pentru realizarea sălii polivalente. În prezent, valoarea totală a investiţiei se ridică la 88 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro), cu TVA.

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, una dintre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, a avut anul trecut afaceri de 229,5 mil. lei (peste 51 mil. euro). Tot la Cluj, compania CON-A construieşte parcul Liberty Technology Park, investiţie de 25 mil. euro, dezvoltată de fostul premier moldovean Ion Sturza.