Un publisher ceh care promovează asistenţii medicali din România

Autor: Bogdan Cojocaru 26.09.2014

Sectorul farmaceutic este unul im­portant pentru businessul ceh, iar Zen­tiva, care are o fabrică de medicamente la Bucureşti, şi Wallmark, care importă şi comercializează în România supli­mente nutritive produse în Cehia, sunt repre­zentanţii cu cele mai sonore nume pe piaţa ro­mânească. Puţini ştiu însă că pe această piaţă funcţio­nează un publisher ceh, Versa Puls Media, specializat în publicaţii şi eveni­mente me­dicale.

Compania se ocupă, printre altele, cu pro­mo­varea brandurilor farma­ceutice, iar pentru aceasta are mai multe strategii. Versa Puls se ocupă însă şi cu promo­varea perso­nalului adesea ignorat din sistemul de sănătate. În iulie compania a ajutat la organizarea celei de-a doua ediţii a Galei Premiul Asisten­tului, eveniment prin care au fost premiaţi asistenţi medicali din Bucureşti cu rezultate deosebite. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Ambasadei Cehiei la Bucureşti.

„Compania are un  departament pentru servicii medicale care include servicii editoriale şi reviste medicale şi se ocupă de absolul tot, de la idee la produsul final finit, un serviciu pentru evenimente, care organizează conferinţe medicale, forumuri şi congrese, şi un serviciu de marketing online şi telemarketing“, spune Jan Masek, directorul general al Versa Puls Media.

Compania a intrat pe piaţa româ­nească în 2008 după achiziţia com­paniei româneşti Puls Media Network. Clienţii publisherului sunt în general companii farmaceutice, dar şi medici sau alţi profesionişti din sectorul românesc al sănătăţii şi chiar companii din alte domenii economice.