Unul dintre cei mai excentrici miliardari oferă angajaţilor concedii nelimitate

Autor: Oana Stupinean 28.09.2014

Richard Branson, fondatorul gigantului Virgin Group, oferă celor 170 de angajaţi posibilitatea de a-şi lua cât concediu doresc, fără să fie necesar să ceară aprobare sau să spună când se întorc la serviciu, scrie BBC News.

Branson spune că a fost inspirat de fiica sa, care a  citit un articol despre această metodă, aplicată cu succes la televiziunea americană online, Netflix.

“Lăsăm la aprecierea angajatului să decidă când are nevoie de o pauză, fie ea de o oră, de o zi sau de o lună,” spune miliardarul. “Prin faptul că angajaţii sunt liberi să aleagă când muncesc, iar proiectele lor sunt duse la bun sfârşit, absenţa lor nu-mi distruge business-ul,” a adăugat el.

Branson a anunţat că a introdus acest sistem în subsidiarele din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii, “unde politica concediilor este foarte aspră”. Dacă totul va decurge conform planului, Richard Branson va încuraja această tehnică.

“Este de apreciat rezultatul muncii, nu câte ore sau zile lucrează angajaţii. Cum nu avem un program fix, nu avem nevoie de o politică a concediului”, mai spune Branson.

Virgin Group are peste 50,000 de angajaţi în toată lumea, operand în mai bine de 50 de ţări. Miliardarul a fondat compania în anul 1970 şi a ajuns să opereze în domenii vaste ca telecomunicaţii, călătorii şi servicii financiare.