Acţiunile Mefin Sinaia au sărit cu 50% pe bursă după anunţul de delistare

Autor: Ioana Tudor 30.09.2014

Acţiunile Mefin Sinaia (simbol bursier MEF), companie care produce sisteme de injecţie şi piese de schimb pentru motoare diesel, au urcat cu circa 52% pe parcursul ultimelor patru şedinţe bursiere după ce societatea şi-a anunţat intenţia de a se retrage de la tranzacţionare.

Titlurile companiei se tranzacţionau ieri la preţul de 2,098/unitate, cu aproape 15% peste închiderea de vineri, iar la această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 11 milioane de lei. Înaintea anunţului din 24 septembrie privind delis­ta­rea, un titlu Mefin se tranzacţiona la preţul de 1,2 lei.

Producătorul de sisteme de in­jecţie este listat pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti la categoria a II-a, însă acţiunile companiei sunt foarte puţin lichide. În ultimele şase luni, valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu titlurile Mefin a fost de circa 600 de lei.

Acţionarul majoritar al Mefin, fondul de investiţii DCI Walbridge Partners înregistrat în Cipru, nu a anunţat încă preţul la care va prelua participaţiile minoritarilor. Delistarea ar putea să fie o oportunitate de exit pentru acţionarii minoritari sau o şansă de profit pentru investitorii speculativi. DCI Walbridge Partners controlează aproape 80% din capitalul social al Mefin.

Societatea a înregistrat pierderi cumulate de 4,2 milioane de lei în ultimii şase ani şi se aşteaptă să încheie 2014 cu un rezultat negativ de 2 mil. lei. La finele lunii iunie, Mefin avea capitaluri proprii de 31,3 mil. lei.

O decizie în privinţa retragerii de la tranzacţionare a Mefin va fi luată de acţionari într-o AGEA programată pentru data de 3 noiembrie. Acţionarii au mai încercat şi în vara anului trecut să delisteze compania, însă intenţia a fost anulată deoarece evaluatorul nu a finalizat în timp util raportul de evaluare în vederea stabilirii preţului de retragere care urma să fie plătit acţionarilor care nu erau de acord cu delistarea.