BERD este interesată să participe şi la alte privatizări, după cele ale Romgaz şi Electrica

Autor: Roxana Pricop 30.09.2014
Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), instituţie financiară internaţională care a participat cu 125 mil. euro la ofertele publice de ac­ţiuni derulate de Electrica şi Romgaz, este interesată să participe şi la viitoarele privatizări ale companiilor de stat.

„BERD este interesată să sprijine procesul de privatizare a companiilor de stat şi dezvoltarea pieţei locale de capital, iar invesţiile în Romgaz şi Elec­trica au permis băncii să susţină ambele obiective“, spune James Hys­lop, directorul BERD pentru România.

În ultimul an, BERD a avut o prezenţă activă pe piaţa locală de capital prin participarea cu 125 milioane de euro la ofertele publice de acţiuni derulate de producătorul de gaze Romgaz în toamna anului trecut şi de grupul de distribuţie Electrica din vara acestui an. Banca a investit 50 milioane de euro pentru un pachet de 1,9% din capitalul Romgaz şi alte 75 milioane de euro pentru 8,6% din capitalul Electrica.

Declaraţia oficialului BERD este un semnal bun pentru piaţa locală de capital în condiţiile în care pe lista de listări mai sunt Hidroelectrica, Com­plexul Energetic Oltenia, Telekom, companii la care statul ar urma să scoată un pachet de acţiuni la vânzare pe bursă.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- participarea BERD la emisiunile de obligaţiuni în lei ale băncilor

ce spune oficialul BERD despre participarea la capitalul Romgaz şi Electrica; numirea unui reprezentant în conducerea companiei

- participaţia BERD la capitalul Băncii Transilvania , opinia lui James Hys­lop despre sistemul bancar românesc 

- valorea totală a investiţiilor BERD în România în ultimii 20 de ani; detalii