Panxzyj, ABSL Polonia: Întrebarea este dacă găsim oamenii pregătiţi de care avem nevoie în România

Autor: Adrian Seceleanu 30.09.2014

Principala problemă pentru companiile de servicii care vor să intre sau să îşi extindă afacerile în România şi alte ţări din regiune este dacă vor găsi pe piaţă oameni bine pregătiţi gata să se angajeze pentru a realiza sarcinile cerute de firme, tema disponibilităţii unor subvenţii / ajutoare de stat fiind secundară, a declarat Pawel Panxzyj, Managing Director al organizaţiei din Polonia a Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL).

“Cu toate discuţiile despre subvenţii, despre bani, industria se uită tot la oameni în primul rând. Despre asta trebuie să vorbim de fapt: câţi oameni bine pregătiţi sunt în România gata să facă sarcinile de care are nevoie industria noastră?”, a declarat Panxzyj în cadrul conferinţei “Good Services - Great Business”, care are loc în Bucureşti, şi care este organizată de ABSL România.

Panxzyj a mai spus că pentru companii nu există Polonia, Cehia sau România ci “Europa” iar lupta pe care trebuie să o ducă firmele este să păstreze în Europa “joburi legate de creier” nu cele care presupun “umplerea de foi în Excel”.

Autorităţile din fiecare ţară - aşa cum este şi România - trebuie să se intereseze ce vor aceste companii pentru a îşi extinde businessul şi să încerce să răspundă acestor cereri. “După aceea, dacă vor fi şi ajutoare de stat sau subvenţii acela va fi un plus”, a spus el.