RASDAQ-ul s-a predat: parlamentarii au aprobat legea de desfiinţare. Companii de 7,5 miliarde de lei trebuie să aleagă dacă vin la cota bursei, trec pe ATS sau devin societăţi închise

Autor: Roxana Pricop 30.09.2014

Plenul reunit al camerelor parlamentului a aprobat azi proiectul de lege ce prevede desfiinţarea pieţei RASDAQ prin obligarea celor o mie de companii care sunt tranzacţionate pe această piaţă să decidă în AGA dacă se muta la cota bursei, dacă se transferă pe un sistem alternativ de tranzacţionare sau dacă nu sunt de acord cu niciuna din cele două variante, să se retragă din piaţă şi să devină societăţi închise.

Marius Bota, senator PSD şi unul dintre iniţiatorii proiectului de lege aprobat azi de parlamentari, a declarat pentru ZF că “prin această lege se pune capăt unei lungi perioade de incertitudini asupra statutului pieţei RASDAQ”.

Potrivit deputatului PDL Andreea Paul procedura parlamentar` a fost for]at`, prin \ncalcarea art. 51 alin 1 al regulamentului camerei prin care se convoac` comisia cu cel pu]in 24 de ore \nainte.

“Noi am fost \n[tiin]ati ieri prin sms la 17.58 c` se \ntrune[te comisia de buget la 18.00, \n aceea[i zi. F`r` consultarea speciali[tilor, f`r` dezbateri serioase pe fond, \n regim de maxim` urgen]` indus` de PSD, f`r` a avea amendamentele la dispozi]ie din timp, spre justa analiz`. Azi a intrat la fel de fulger`tor \n plen [i a trecut cu votul majorit`]ii PSD”, potrivit deputatului.