Dinu Pescariu a devenit peste noapte unul dintre numele cheie în scandalul Microsoft. Ce afaceri deţine?

Ziarul Financiar 30.09.2014
Fostul tenismen Dinu Pescariu,  proprietarul bazei spor­tive Dinu Pescariu Sports & Spa (care include şapte terenuri de tenis sub umbrela Tenis Club Bucureşti), este unul dintre numele menţionate de un martor audiat în dosarul Microsoft.
 
Cunoscut până în urmă cu aproximativ cinci ani drept Tenis Club Bucureşti, complexul sportiv a fost transformat într-un club exclusivist, în urma unei investiţii de cinci milioane de euro, făcută în perioada crizei.
 
Clubul Pescariu Sports & Spa are o suprafaţă totală de aproape şase hectare şi este parte a complexului sportiv construit de familia Pescariu pe terenul fostei baze sportive de 60 de hectare Cutezătorii, trecut în luna decembrie a anului trecut din administraţia Ministerului Educaţiei la Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS). Clubul a fost de-a lungul ultimilor 12 ani subiectul mai multor controverse care au vizat numeroasele treceri ale bazei de la o autoritate a statului la alta (Ministerul Educaţiei, respectiv RA-APPS), dar şi modul cum au fost cedate drepturile de folosire a acestuia lui Dinu Pescariu, potrivit informaţiilor din presă.
 
Dinu Pescariu preciza într-un interviu pentru Business Magazin că în următorul an el şi familia sa nu intenţionează să facă noi investiţii în club, dar se gândesc să includă toată serviciile în pachete care să poată fi accesate numai pe baza unui card de membru.
 
Citiţi mai mult despre afacerile lui Dinu Pescariu pe www.businessmagazin.ro