Germanii de la Ara Shoes, care produc în România pantofi de 50 mil. €, au peste 160 de magazine partenere în retail

Autor: Cristina Rosca 02.10.2014

Grupul german Ara Shoes, care produce în România pantofi de peste 50 de mi­lioane de euro, nu are ma­gazine proprii pe piaţa locală, însă îşi vinde produsele în peste 160 de magazine partenere din toată ţara, potrivit unui anunţ al com­paniei.

Aceasta este prima informaţie privind punctele de vânzare ale ger­manilor care nu au făcut niciodată pu­blice date despre structura de retail din România. Ara Shoes este al doilea cel mai mare pro­ducător de încălţăminte din România după elveţienii de la Rieker. Germanii au venit pe piaţa locală în 1998 şi au investit 20 de milioane de euro în două unităţi de producţie în judeţele Bihor şi Sălaj care angajează astăzi peste 1.300 de oameni.

Cele două fabrici produc anual două milioane de perechi de încălţăminte care iau în totalitate drumul exporturilor, potrivit informaţiilor oferite anterior de repre­zentanţii grupului. Astfel, 70% din pantofi merg pe pieţele europene şi 30% pe alte pieţe din afara bătrânului continent. Fabricile nu au clienţi locali, partenerii de retail lucrând cu compania-mamă din Germania prin intermediul unui distribuitor.