Un investitor de 33 de ani ajunge anul viitor la peste 1.200 de apartamente într-un proiect rezidenţial din Rahova

Autor: Cristi Moga 02.10.2014

Firma Six Top Residence, de­ţinută integral de Ion-Alexandru Tariuc (33 de ani), va ridica până anul viitor încă şapte blocuri în cadrul ansamblului rezidenţial Confort Urban din cartierul Ra­hova, imobile ce vor duce proiectul la peste 1.200 de locuinţe noi, una dintre cele mai mari dezvoltări de acest gen din Capitală.

„Complexul în acest moment are 12 blocuri cu 750 de aparta­mente locuite integral, două blocuri finalizate şi vândute în proporţie de 90% cu termen de predare 31 octombrie 2014 şi alte patru blocuri începute cu termen de predare în 2015. În această toamnă vor mai demara lucrările pentru încă trei blocuri care vor fi predate tot în 2015. Ansamblul va avea peste 1.200 de unităţi lo­cative“, a declarat Ra­mona Ga­nea, manager de proiect din partea firmei Sud Rezidenţial, care ges­tionează vânzarea aparta­mentelor.

Până în primăvara acestui an, când erau finalizate 10 blocuri cu 500 de apartamente şi alte imobile erau în lucru, investiţia în acest proiect se ridicase la 22 de milioane de euro.

La acea vreme, în acţionariatul firmei Six Top Residence figurau cu participaţii de 33% şi Florentina Vlăsceanu şi Dumitru Constantin, dar între timp Ion-Alexandru Tariuc a devenit acţionar unic, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

„La începutul anului viitor vom continua cu un proiect de vile şi cu alte şase blocuri“, mai spune Ramona Ganea.

Dezvoltat la capătul străzii Pucheni, la circa un kilometru de Piaţa Rahova, proiectul are preţuri de circa 700-800 de euro/mp, ţi­ând cont că o garsonieră cu o suprafaţă utilă de 31 de metri pătrăţi costă 24.000 de euro, în timp ce un apartament de 78 de metri pătrăţi ajunge la 58.000 de euro.

Citiţi în paginile revistei Business Construct din luna octombrie un material mai amplu despre cine şi ce locuinţe mai construieşte în prezent în Bucureşti şi în împrejurimi.