Şeful Groupama a primit undă verde să preia preşedinţia PAID

Autor: Ciprian Botea 02.10.2014

François Coste, francezul care conduce de trei ani asigurătorul Groupama, a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a prelua şi funcţia de preşedintele al consiliului de administraţie al PAID, compania deţine monopolul po­liţelor de asigurare obligatorie a lo­cuinţelor.

Groupama este acţionar al PAID alături de alte 11 companii locale de asigurări. Coste fusese ales preşedinte al PAID în luna apri­lie, dar abia recent a primit avizul ASF pentru a-şi prelua atri­buţiile.

De asemenea, Mesut Yetiskul, CEO al Credit Europe Asigurări (un alt acţionar al PAID), a fost avizat de ASF pe poziţia de vice­pre­şedinte. Ceilalţi membri sunt Efraim Naimer, Alexander Adamescu şi Gabriel Marcu.

Conducerea executivă a PAID este deţinută de Nicoleta Radu Neacşu, soţia liderului deputaţilor PSD. Ea nu avea experienţa necesară când a fost numită director general al companiei de asigurări, fiind anterior administrator al unor SRL-uri obscure.

PAID a ajuns la un portofoliu de 1,57 milioane de locuinţe asigurate la finalul lunii august, de circa patru ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de luna anterioară, numărul locuinţelor asigurate a crescut cu 200.000. Primele subscrise în ultimul an în contul acestor poliţe se ridică la 30 mil. euro.