Editura Curtea Veche, vânzări în creştere cu 20%

Autor: Mirabela Tiron 03.10.2014
Editura Curtea Veche, deţinută de familia Arsene, a finalizat primele opt luni din acest an cu afaceri mai mari cu 20% pe fondul publicării unor cărţi pentru care cererea a fost mare.
 
„Creşterea vine din readaptarea planului editorial. Cei care reuşesc să detecteze ce vor oamenii să citească vând mai mult. Am găsit câteva titluri pe care le-am publicat în tiraje substanţiale. S-au căutat cărţile pentru copii, de gastronomie, care deşi sunt mai scumpe s-au vândut, cărţile cadou şi cele de memorialistică pentru care a revenit interesul“, a spus Grigore Arsene, reprezentantul editurii Curtea Veche, una din cele mai mari de pe piaţa locală. Oficialul companiei spune că de două ori pe an  revizuieşte planul editorial. „Dacă aveai în plan publicarea unei cărţi pentru care observi că nu mai există interes o schimbi cu un alt titlu“, spune el.
 
Pe piaţa editurilor mai sunt prezente Polirom din Iaşi, ale cărei afaceri au fost în stagnare în primele opt luni din acest an, grupul All, grupul Corint, editura Litera, Teora, dar şi alte edituri. Curtea Veche rulează afaceri de circa 3 mil. euro.
 
„Sper ca această creştere să se menţină până la finalul anului. De regulă trimestrul trei nu este grozav, însă cel care salvează anul este trimestrul patru“, a precizat el.